Bressanone

Trentino-Alto Adige

INTRODUCTIE

Bressanone is de oudste stad in de regio van Alto Adige. Het kent een mooi middeleeuws centrum met de kathedraal als hoogtepunt. Op deze pagina vind je wat meer informatie over Bressanone zelf en over haar omgeving.

INFORMATIE OVER BRESSANONE

In Bressanone zat lange tijd de zetel van het bisdom Brixen gevestigd. Dit was een belangrijk bisdom binnen de katholieke kerk met invloed op grote delen van Tirol. Tegenwoordig is de zetel hier verdwenen en is het bisdom opgegaan in het bisdom van Bozen, maar de belangrijkste religieuze gebouwen zijn nog steeds intact: il duomo en het Hofburg, het paleis van de bisschoppen.

 

De kathedraal stamt uit de 10e eeuw, maar is meermaals her - en verbouwd. De huidige constructie stamt uit de 18e eeuw en kent een mooi barok interieur. Vergeet ook niet de 15de eeuwse kruisgang te bekijken met een aantal mooie fresco’s. Het paleis herbergt nu twee musea, waaronder het Museo dei Presepi (Museum van de kerststallen) met onder andere een kerststal met 5000 (!) figuren.

 

Bressanone ligt in de Noord-Italiaanse provincie Alto Adige. In dit deel van Italië zul je ook zien dat vele monumenten en straatnamen naast een Italiaanse ook een Duitse naam hebben. Deze regio behoorde namelijk lange tijd tot het Oostenrijks-Hongaars Rijk, tot het na de Eerste Wereldoorlog aan Italië werd overgedragen. Vandaar dat Bressanone ook dikwijls Brixen genoemd wordt.

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile
 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png