Castelrotto en haar omgeving | Alles over Italië!

Castelrotto

Trentino-Alto Adige

INTRODUCTIE

Castelrotto (of Kastelruth) is een dorpje in de provincie Alto Adige in het noorden van Italië. Het is de ideale uitvalbasis om de omgeving van het nationaal park Sciliar-Catinaccio te ontdekken, vanwege haar ligging en haar sfeervolle centrum. Op deze pagina vind je wat meer informatie over Castelrotto en haar omgeving. 

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Castelrotto is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Castelrotto. Schroom dus zeker niet om Castelrotto een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER CASTELROTTO

Castelrotto is een van de grootste gemeente in de omgeving. Het omvangt zoveel dat je er een groot deel van het Sciliar-Catinaccio nationaal park onder de gemeente valt, waardoor het een heerlijke plek voor toeristen is in zowel de winter als in de zomer.

 

Maar niet alleen de omgeving zorgt ervoor dat je een bezoek moet brengen aan Castelrotto. Ook het kleine dorp zelf, is een bezoek waard. Je kunt een klein rondje lopen te beginnen bij de Krausenplatz, waar zich onder andere het oude gemeentehuis en de kerk bevindt. Opvallend zijn de vele beschilderde huizen in het dorp. Eduard Burgauner wilde van het dorp een groot openluchtmuseum maken en beschilderde het dorp met prachtige fresco’s.


Castelrotto ligt in de Noord-Italiaanse provincie Alto Adige. In dit deel van Italië zul je ook zien dat vele monumenten en straatnamen naast een Italiaanse ook een Duitse naam hebben. Deze regio behoorde namelijk lange tijd tot het Oostenrijks-Hongaars Rijk, tot het na de Eerste Wereldoorlog aan Italië werd overgedragen. Vandaar dat Castelrotto ook dikwijls Kastelruth genoemd wordt.  

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png