Chiusa

Trentino-Alto Adige

INTRODUCTIE

In het hart van de Valle Isarco vind je het pittoreske dorpje Chiusa. Gescheiden door een weg bestaat het dorp uit twee delen: Chiusa bassa en Chiusa alta. Op deze pagina vind je wat meer informatie over het dorp en haar omgeving.

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Chiusa is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Chiusa. Schroom dus zeker niet om Chiusa een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER CHIUSA

Het kleine bergdorpje is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer, dat maakt het voor vele mensen een aantrekkelijke plek om de bergen te ontdekken. Daarnaast gaan er vanaf Chiusa ook begaanbare wegen naar de omliggende bergen, waardoor je goed een wandeling kunt maken.

 

Het dorp bestaat dus uit twee delen, maar het hoger gelegen deel (Chiusa Alta) is het meest interessant. Hier vind je een aantal cafés en restaurantjes, een museum en de kerk van het dorp. Nog hoger dan het dorp, vind je het klooster van het dorp. Dit is het Convento Sabiona uit 1686. De nonnen uit dit klooster leven echter afgescheiden, waardoor een bezoek niet mogelijk is.

 

Een belangrijke man in de geschiedenis van het dorp is Albrecht Dürer, een Duitse schilder, die een schitterend schilderij van Chiusa gemaakt zou hebben. Op de plek waar hij dit schilderij gemaakt zou hebben, vind je nu een herdenksteen. Het uitzicht op het dorp en de omgeving is inderdaad schitterend!

 

Chiusa ligt in de Noord-Italiaanse provincie Alto Adige. In dit deel van Italië zul je ook zien dat vele monumenten en straatnamen naast een Italiaanse ook een Duitse naam hebben. Deze regio behoorde namelijk lange tijd tot het Oostenrijks-Hongaars Rijk, tot het na de Eerste Wereldoorlog aan Italië werd overgedragen. Vandaar dat Chiusa ook dikwijls Klausen genoemd wordt.

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door This Photo was taken by Wolfgang Moroder.Feel free to use my photos, but please mention me as the author and send me a message.This image is not public domain. Please respect the copyright protection. It may only be used according to the rules mentioned here. This specifically excludes use in social media, if applicable terms of the licenses listed here not appropriate.Please do not upload an updated image here without consultation with the Author. The author would like to make corrections only at his own source. This ensures that the changes are preserved.Please if you think that any changes should be required, please inform the author.Otherwise you can upload a new image with a new name. Please use one of the templates derivative or extract. - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68627399

 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png