Egna en haar omgeving | Alles over Italië!

Egna

Trentino-Alto Adige

INTRODUCTIE

Egna is een gemeente in de Italiaanse provincie Bolzano. In 2016 woonden er 4561 mensen. Ben je op zoek naar wat meer informatie over Egna? Of wil je weten wat je in de buurt zoal kunt doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Kom er hier achter waar je in Italië bent of bekijk wat interessante feitjes

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Egna is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Egna. Schroom dus zeker niet om Egna een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER EGNA

Egna is een klein dorpje op de grote open vlakte van Bassa Atesina (Bozen Unterland). Vroeger diende het dorp vooral als overnachtingsplaats voor de vele handelaren die vanaf het zuiden (Venetië) naar het noorden trokken. De vele bogen in de hoofdstraat verraden dat verleden. Het gebied rondom Egna wordt vooral gebruikt voor het telen van fruit - met name appels - en druiven voor de wijnproductie. Vooral de Pinot Noir is erg in trek in deze regio.


Egna ligt in de Noord-Italiaanse provincie Alto Adige. In dit deel van Italië zul je ook zien dat vele monumenten en straatnamen naast een Italiaanse ook een Duitse naam hebben. Deze regio behoorde namelijk lange tijd tot het Oostenrijks-Hongaars Rijk, tot het na de Eerste Wereldoorlog aan Italië werd overgedragen. Vandaar dat Egna ook dikwijls Neumarkt genoemd wordt.  

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Hansueli KrapfDit bestand is geüpload met Commonist. - Eigen werk: Hansueli Krapf (User Simisa (overleg · bijdragen)), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14937243

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png