Glorenza en haar omgeving | Alles over Italië!

Glorenza

Trentino-Alto Adige

INTRODUCTIE

Glorenza is een van de kleinste gemeenten in Europa met stadsrechten. Er wonen hier namelijk nog geen duizend mensen! Toch heeft het wel de allure van een stad met stadsmuren en een eigen centrum. Op deze pagina vind je wat meer informatie over Glorenza en haar omgeving. 

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Glorenza is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Glorenza. Schroom dus zeker niet om Glorenza een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER GLORENZA

Glorenza kreeg in 1309 stadsrechten, mede doordat de stad zich op een gunstige ligging aan de handelsroutes naar het noorden begaf (tussen Oostenrijk en Venetië/Verona). De rijkdom die stad verwierf, viel uiteraard niet bij iedereen goed. De stad heeft het dan ook niet altijd makkelijk gehad en is meerdere malen verwoest, maar telkens weer herbouwd.  

 

Het gebied binnen de stadsmuren is niet heel groot, maar voldoende om je een tijdje te vermaken. Bezoek bijvoorbeeld de Schludernser-toren of de oude molen iets buiten de muren.


Glorenza ligt in de Noord-Italiaanse provincie Alto Adige. In dit deel van Italië zul je ook zien dat vele monumenten en straatnamen naast een Italiaanse ook een Duitse naam hebben. Deze regio behoorde namelijk lange tijd tot het Oostenrijks-Hongaars Rijk, tot het na de Eerste Wereldoorlog aan Italië werd overgedragen. Vandaar dat Glorenza ook dikwijls Glurns genoemd wordt.  

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Hansueli KrapfDit bestand is geüpload met Commonist. - Eigen werk: Hansueli Krapf (User Simisa (overleg · bijdragen)), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14929340

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png