Vipiteno

Trentino-Alto Adige

INTRODUCTIE

Vipiteno is een kleine dorpje ten zuiden van de Brennerpas. Het kent een mooi middeleeuws centrum te midden van een schitterende omgeving. Op deze pagina vind je wat meer informatie over Vipiteno en haar omgeving. 

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Vipiteno is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Vipiteno. Schroom dus zeker niet om Vipiteno een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER VIPITENO

Vipiteno in het noorden van Italië kent een mooi middeleeuws centrum met tal van gebouwen uit de 15e eeuw. Opvallend genoeg wordt de hoofdstraat ‘Via Città Nuova’ genoemd, maar dat is meer een verwijzing naar de brand uit de 15e eeuw, waardoor een groot gedeelte van het dorp opnieuw gebouwd moest worden. Interessante gebouwen in Vipiteno zijn onder andere het gemeentehuis: Palazzo Comunale en de Torre dei Dodici, die je al van verre kunt zien liggen. De toren is 46 meter hoog en is al meer dan zes eeuwen oud (1417).

 

Ook de parochiekerk is een bezoek waard. Het is de grootste kerk uit de wijde omgeving en kent een schitterend interieur in barok-stijl. De constructie van de kerk stamt uit dezelfde tijd als de toren, maar is een aantal keer flink gerenoveerd.

 

Vipiteno ligt in de Noord-Italiaanse provincie Alto Adige. In dit deel van Italië zul je ook zien dat vele monumenten en straatnamen naast een Italiaanse ook een Duitse naam hebben. Deze regio behoorde namelijk lange tijd tot het Oostenrijks-Hongaars Rijk, tot het na de Eerste Wereldoorlog aan Italië werd overgedragen. Vandaar dat de stad Vipiteno ook dikwijls Sterzing genoemd wordt.  

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

By Klaus Graf - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28748442

 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png