Castiglione del Lago

Umbrië

INTRODUCTIE

Het kleine dorp Castiglione del Lago ligt aan de westkant van het grote Transimeense meer (Lago di Trasimeno) in Umbrië. Vanaf het eeuwenoude fort heb je een schitterend uitzicht op het meer en de heuvelachtige omgeving.

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Castiglione del Lago is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Castiglione del Lago. Schroom dus zeker niet om Castiglione del Lago een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER CASTIGLIONE DEL LAGO

Castiglione del Lago is ontstaan ten tijde van de Etrusken, die de gewoonte hadden om hun vestigingen te bouwen op de top van de heuvels. Vandaag de dag wonen er meer dan 15.000 mensen en is het een van de belangrijkste plaatsen van het Lago di Trasimeno. Voor toeristen is vooral het middeleeuwse centro storico interessant. Het Palazzo della Corgna, het Rocca del Leone en de Santa Maria Maddalena vormen de hoogtepunten van het dorp.

 

Je kunt het centro storico bereiken vanaf het Piazza Dante Alighieri. Hier vind je ook een kleine parkeerplaats. Het oude centrum bestaat uit twee straten: Via del Forte & Via Vittorio Emanuele. Aan de laatste weg vind je ook de belangrijkste kerk van Castiglione de Lago: de Santa Maria Maddalena.

 

Deze kerk is eenbeukig een een plattegrond in de vorm van een Grieks kruis. Het huidig gebouw is afgerond in 1860, maar al sinds de 10de eeuw vind je op deze plek een kerk.  Het interieur is in goede staat en versierd in neoklassieke stijl.

 

Corgna in Castiglione del Lago

 

Palazzo della Corgna (Flickr | Sonia Fantoli)


Aan het eind van beide hoofdstraten vind je een kleine rotonde. Aan deze rotonde vind je het museum Palazzo della Corgna en het kasteel van Castiglione del Lago. Je kunt voor €8,- een toeganskaartje kopen, waarmee je toegang hebt tot beide gebouwen. Het museum en voormalig ‘paleis’ is gebouwd in opdracht van de familie della Corgna, welke van 1563 tot 1647 de baas waren in Castiglione del Lago. In het museum vind je een aantal schitterende kamers die met fresco’s zijn versierd door onder andere Salvio Savini en Pomarancio.

 

Het kasteel - Rocca del Leone - is gebouwd in opdracht van Keizer Frederik II in het begin van de dertiende eeuw. De kenmerkende torens van het fort zijn circa 39 meter hoog. De torens zijn te beklimmen en bieden een mooi uitzicht op het kleine dorpje en het Trasimeense meer. In de zomer worden er ook verschillende voorstellingen gehouden in het kasteel.

Natuur

Introductie

NATUUR

 
Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Adbar - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24069896

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png