San Gemini en haar omgeving | Alles over Italië!

San Gemini

Umbrië

INTRODUCTIE

San Gemini is een klein middeleeuws dorpje omringd door het schitterende groene Umbrische landschap. Erkend als een van de mooiste dorpjes van Italië, mag je San Gemini met haar vele steegjes, trappen, bogen en poorten niet missen. 

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

San Gemini is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus San Gemini. Schroom dus zeker niet om San Gemini een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER SAN GEMINI

San Gemini is in de Romeinse tijd  gesticht als klein centrum (Carsulae) aan de Via Flaminia. Pas in de 9e eeuw nam het dorp zijn huidige naam aan. Het is vernoemd naar de Syrische prins, Yemin, die zou zijn gevlucht uit zijn land, zich zou hebben bekeerd tot het Christendom, een toevlucht zocht bij de benedictijnse monniken uit het gebied rond San Gemini en uiteindelijk heilig zou zijn verklaard doordat hij zijn leven wijdde aan de gemeenschap. Nadat de Saracenen het gehele dorp hadden verwoest, herbouwden de inwoners hun dorp en vernoemden het naar de lokale held.   

 

Toch is de kans groot dat je wel eens hebt gehoord van San Gemini, maar niet zozeer door dit dorp of de heilige Yemin. Je kent San Gemini waarschijnlijk van het beroemde mineraalwater dat uit de hete bronnen rondom het dorp komt, waarvan wordt gezegd dat het goed is voor de botten. In bijna iedere Italiaanse supermarkt is het te koop.

 

San Gemini is geen groot dorp en meer dan een paar uur zal je er ook niet voor nodig hebben. Het oude centrum van San Gemini kun je het best bereiken vanaf Piazza San Francesco met daarop de gelijknamige kerk. Vanaf dit plein loop je onder de 12e-eeuwse toegangspoort,  Porta Burgi, het middeleeuws gedeelte door. Vergeet niet de kathedraal uit de twaalfde eeuw een bezoek te brengen.

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png