Todi

Umbrië

INTRODUCTIE

Op een prachtige locatie tussen Perugia en Orvieto vind je het middeleeuws plaatsje Todi. Het dorp is niet zeer groot, maar leent zich prima voor een middagje. Ontdek op deze pagina wat je gezien moet hebben!

INFORMATIE OVER TODI

De belangrijkste pleinen van Todi zijn Piazza del Popolo en het aansluitende Piazza Garibaldi. Hier vind je een paar belangrijke bezienswaardigheden, gezellige terrasjes en een geweldig uitzicht op het Umbrische achterland. Het centro storico van Todi ligt tenslotte bovenop een heuvel. 

 

Een belangrijke bezienswaardigheid is de grote kathedraal van Todi op het Piazza del Popolo. De kathedraal stamt uit de twaalfde eeuw en is gebouwd bovenop de ruïne van een oud Romeins gebouw. De kathedraal kent een oud houten dak en slechts een paar fresco's. Wel vind je  verschillende werken van lokale schilders, zoals het 'Laatste Oordeel' van Ferraù Fenzoni. 

 

Piazza del Popolo

 

Piazza del Popolo | © Pizzodisevo (WikipediaCommons)

 

Verder vind je op dit plein nog het eeuwenoude Palazzo dei Priori met haar kenmerkende kerker (zie foto hierboven). Dit gemeentehuis is nog steeds in dienst en is een van de oudste publieke gebouwen van Italië! Aan de façade van het palazzo vind je een bronzen arend van Giovanni di Gigliaccio uit 1339. Deze arend verwijst naar een mythe over Todi. Volgens de verhalen waren de eerste bewoners eerst van plan om Todi te bouwen aan de oevers van de Tiber, maar een grote arend pakte hun tekeningen en liet ze vervolgens vallen op de top van de heuvel. Toen besloot men dat de nieuwe stad daar moest worden gebouwd!

 

Santa Maria della Consolazione

 

De meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Todi is ongetwijfeld de Santa Maria della Consolazione. Deze kerk is te niet gemakkelijk te bereiken, maar er is een grote parkeerplaats nabij. Het is een schitterende kerk, niet alleen door haar vele kunstwerken, maar ook op architectonisch vlak. Haar symetrische indeling (Grieks kruis) en haar vijf koepels zie je niet heel veel in Italië. De Santa Maria della Consolazione is gebouwd tussen 1508 en 1607 en vormt een van de belangrijkste Renaissance-gebouwen in Umbrië. Onder andere Bramante, een groot architect uit de Renaissance, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontwerp. 

 

Santa Maria della Consolazione in Todi

 

Ook bij de Santa Maria della Consolazione komen de bekende arenden weer terug. Op de hoek van iedere zijde zie je ze uitkijken op de omgeving. 

 

Ook leuk:

 

 

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile
 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png