LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Alessi uit Italië | Kennis over Italië

Alessi

Alessi is een Italiaans bedrijf dat zich bezig houdt met functionele designvoorwerpen, die met name in de keuken gebruikt kunnen worden. 

Geschiedenis van Alessi

 

Alessi is opgericht in 1921 door Giovanni Alessi Anghini in het plaatsje Omegna, Piëmont. Hij houdt zich dan nog bezig met het verwerken van metaal voor andere bedrijven, tot hij in 1924 besluit om eigen producten te ontwerpen en produceren. Vanaf 1928 doet hij dat in Crusinallo, eveneens in Piëmont. 

Het bedrijf wordt bekend en behaald succes met verschillende topontwerpers als Massoni en Mazzeri. En vanaf 1970 zetten ze groot en in maken ze van diverse ontwerpen massa's producten. Je kunt vandaag de dag van alles komen dat afkomstig is van Alessi: keukenhulpjes, vazen, horloges, bestek en serviezen. Het staat bekend als een designmerk dat producten levert van hoge kwaliteit.

Bekende ontwerpen

 

In de loop der jaren heeft Alessi diverse producten op de markt gebracht die wereldbekend zijn geworden om hun ontwerp. Onder andere de citruspers, de fluitketel en de fruitmand.

ECONOMIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN