LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Illy koffie | Kennis over Italië

Illy

Illycaffè - vaak afgekort als Illy - is een Italiaanse koffiebrander en maker van diverse espressomachines. Het familiebedrijf is opgericht in 1933 door Francesco Illy in Triëst. Het bedrijf verkoopt haar koffie wereldwijd. 

Geschiedenis van Illy

Francesco Illy is niet geboren in Italië, maar is geboren en getogen in Temesvár in het toemalige Oosterijks-Hongaarse rijk. Tijdens de eerste wereldoorlog ging hij naar Triëst, waar hij bleef nadat het na de oorlog in Italiaanse handen terecht was gekomen. In 1933 besloot hij zijn eigen bedrijfje op te richten dat zich zou focussen op koffie en cacao - waarna hij cacao al snel liet vallen.

Uitvinder

De jaren die daarop volgde bleek Francesco Illy ook een goede uitvinder te zijn. Zo bedacht hij het eerste automatische koffiezetapparaat en kreeg hij het voor elkaar om de koffie op een snelle manier te laten verpakken. Deze twee innovaties zorgde ervoor dat het bedrijf snel groeide en ook buiten Triëst handelde.

Universiteit van Koffie

Het bedrijf is vandaag de dag nog steeds in handen van de familie Illy en verkoopt het haar producten in zo'n 131 landen. Ernesto Illy die de leiding had over het bedrijf sinds de Tweede Wereldoorlog kwam met een speciaal laboratorium dat zich moest bezighouden met de ontwikkelingen in de koffie-industrie. Deze kennis heeft geleid tot enkele innovaties binnen het bedrijf, maar wordt ook gebruikt om koffieboeren over de gehele wereld te trainen. 

Falo Mobile
ECONOMIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN