LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. De koffiebrander Lavazza | Kennis over Italië

De koffiebrander Lavazza

Lavazza is een koffiebrander uit Turijn. Het familiebedrijf is de marktleider van koffie in Italië, maar handelt ook buiten het land. Het zou qua grootte de zevende koffiebrander ter wereld zijn.

Geschiedenis van Lavazza

 

De oprichter van Lavazza is Luigi Lavazza. Hij opende in 1895 in het hartje van Turijn een kleine koffiewinkel. Die waren er wel meer, maar wat hij deed was bijzonder: hij mengde koffiebonen van verschillende afkomsten met elkaar. Bonen uit Afrika, Azië en Latijns Amerika verwerkte hij tot één mengsel: de koffie blend was geboren.. Het succes sloeg aan en de koffiebrander groeide voorspoedig. 

Bonen en cups

 

Lavazza richt zich in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bialetti of Nespresso niet op de manier van koffie maken, maar alleen op de koffie zelf. Wel hebben ze met de grootste koffiemachinemaker AEG een lijn op de markt gebracht: A Modo Mio (op mijn manier). Het zijn cup-machines en de cupjes worden geleverd door Lavazza. 

 

Fabrieken van Lavazza

 

Lavazza heeft zes fabrieken, waarvan vier in Italië. De fabrieken in Turijn en Verrès zijn gewijd aan het roosteren en verpakken van geroosterde en gemalen koffie. In Gattinara produceert men capsules voor de verschillende cup-systemen. En in Pozzilli produceert men alle cafeïnevrije koffieproducten.

Het bedrijf is altijd binnen de familie gebleven. Momenteel heeft de vierde generatie Lavazza de leiding binnen het miljoenenbedrijf. 

ECONOMIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN