LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Monini: familiebedrijf uit Spoleto | Kennis over Italië

Monini: familiebedrijf uit Spoleto

 Waar het ooit  - bijna 100 jaar geleden - allemaal begon in een klein huisje in Spoleto, Umbrië, vind je de olijfolie van Monini tegenwoordig in bijna iedere supermarkt in Europa. Het is een van de grootste olijfolieproducenten van Italië en bieden inmiddels meer dan alleen olijfolie. 

Geschiedenis van Monini

 

Je zou kunnen zeggen dat het allemaal is begonnen in 1920 toen Zefferino Monini in Spoleto een kleine handel in voedsel (niet specifiek olijfolie) begon. Toen hij in 1930 besloot zich wat meer te richten op de olijfolie, werd het bedrijf al snel een succes en verkocht hij zijn olie al snel in omliggende regio's. Het bedrijf richtte zich toen vooral op bedrijven, die het vervolgens klaarmaakte voor de consumenten.

 

Logo Monini

 

Toen na de oorlog de zonen van Zefferino bij het bedrijf kwamen, begon het bedrijf enkele jaren later zich te focussen op de consumenten en begonnen ze olijfolie in flessen te verkopen. Dat gaf het bedrijf een enorme impuls; met een omzet van 80 miljoen Lire in 1981 en veel verkopen over de grens. Hoewel het bedrijf STAR in 1988 35% van de aandelen van Monini had overgenomen, werden deze in 2002 weer teruggekocht door de familie Monini, waardoor het bedrijf nog steeds in handen is van de familie. En dat mag gerust uniek worden genoemd!

 

Producten

 

Ze verkopen vandaag de dag ontzettend veel producten, maar bijna allemaal gerelateerd aan de olijfolie. Zo verkopen ze wel tien verschillende soorten Olijfolie Extra Vergine en tien verschillende soorten olijfolie met een smaakje (citroen, pesto rozemarijn etc.). Helaas worden niet alle producten verkocht in Nederland.

 

Italië is uiteraard het belangrijkste verkoopland voor Monini, maar er is juist in dat land ook veel concurrentie. Daarom is het des te knapper dat hun 'Classico', de best verkochte Olijfolie Extra Vergine van Italië is!

 

Frantoio delo Poggiolo

 

Ben je een keer in de buurt van Spoleto en wil je wel eens een kijkje achter de schermen nemen van een van de grootste olijfolieproducten? Dan moet je zijn bij Frantoio del Poggiolo! Het is een boerderij halverwege de heuvel en omringt door olijfbomen. Hier wordt onderzoek gedaan om de olijfolie te verbeteren, maar het is ook een groot informatiecentrum, waar je van alles kunt leren over Monini en het proces van de olijfolieproductie.

ECONOMIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN