LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Achtergrond San Pellegrino | Kennis over Italië

Achtergrond San Pellegrino

San Pellegrino is een Italiaans merk van mineraalwater en verschillende soorten frisdrank. De bron van het bedrijf bevindt zich in San Pellegrino in de provincie Bergamo, Lombardije. Het water wordt al meer dan 600 jaar geproduceerd en is sinds 1997 onderdeel van Nestlé. 

Termen van San Pellegrino

 

Het water komt van de bron San Pellegrino dat zo'n 400 meter onder de grond ligt, waar door contact met kalksteen en vulkanisatie mineralisatie plaatsvindt. De gemiddelde temperatuur in de bron is 22-26 graden.

 

Termen van San Pellegrino

 

Productie

 

Hoewel ze al lang water tappen uit de bron, weten we pas vanaf 1899 hoeveel er geproduceerd wordt. Dat was destijds 35.343 flessen en dat aantal is sindsdien alleen maar toegenomen. Men verkoopt de flessen aan landen over de hele wereld.

Naast de productie van mineraalwater houdt San Pellegrino zich sinds 1932 ook bezig met frisdranken. De eerste variant was de Aranciata, die werd geproduceerd door bij het mineraalwater geconcetreerd sinaasappelsap toe te voegen. Later volgde de smaken Limonata, Sanbittèr, Pompelmo (grapefruit), Aranciata Rossa (bloedsinaasappel), Chinò (chinotto). Deze dranken worden vooral in Italië verkocht.

 

Nestlé

 

Tegenwoordig is San Pellegrino niet meer een volledig zelfstandig bedrijf. In 1997 werd het bedrijf namelijk gekocht door Nestlé dat ook in het bezit is van andere watermerken, zoals Perrier en Vittel.

Falo Mobile
ECONOMIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN