LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. De Cascata delle Marmore in Umbrië | Kennis over Italië

Cascata delle Marmore

In de buurt van Terni in het zuidoosten van Umbrië vind je de grootste waterval van Italië: de Cascata delle Marmore. Deze waterval van in totaal 165 meter is niet cadeau gedaan door moeder natuur, maar door de mensheid zo'n 2300 jaar geleden!

In de derde eeuw voor Christus wilden de Romeinen de rivier Velino met de Nera verbinden. Er was echter een hoogteverschil van zo'n 165 meter, waardoor er een gigantische waterval is ontstaan. Het water valt niet ineens 165 meter naar beneden. De waterval bestaat namelijk uit drie 'verdiepingen'. Inmiddels zijn de Romeinen al behoorlijk en heeft de natuur zich gemengd tussen al het geweld van het water. En dat levert schitterende plaatjes op. 

 

Cascata delle Marmore

 

De watervallen vormen een van de hoogtepunten uit de regio Umbrië. Rondom de rivieren zijn dan ook tal van activiteiten te ondernemen. Zo vind je een aantal hiking-routes, kun je er raften of kajakken. Door de jaren heen zijn er verschillende uitzichtpunten ontstaan/gemaakt. De bekendste - en mooiste- is de balcone degli innamorati (balkon van de geliefden), welke te bereiken is via een lange tunnel.

 

Cascata delle Marmore

 

Opwekken stroom 

 

De watervallen zijn de afgelopen eeuwen ook nog flink verbouwd. Vandaag de dag vind je zo'n zeven dammen in de rivier Velino. Meerdere keren per dag worden er verschillende dammen gesloten waardoor de waterval behoorlijk minder krachtig wordt. Je kunt dus pech hebben en de waterval niet op volle kracht zien. 

 

Deze dammen worden uiteraard met een reden gesloten. In de omgeving van de waterval vind je zo'nacht verschillende energiestations in de buurt die hele omliggende gebied van stroom voorzien. De watervallen zijn dus meer dan alleen een trekpleister voor toeristen! 

GEOGRAFIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN