LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. De Karnische Alpen in het noordoosten van Italië | Kennis over Italië

Karnische Alpen

Wie trekt naar het noordoosten van Italië, komt terecht in de regio Friuli-Venezia Giulia. Daar vind je het Italiaanse deel van de Karnische Alpen (Alpi Carniche), een vrij onbekend deel van de grote bergketen.

Wij mensen geven de bergketens uiteraard namen en doen dat aan de hand van eigenschappen en/of geografische ligging. Er is bepaald dat het gebergte tussen de rivier Gail in het noorden, de rivier Slizza in het oosten, de rivier Tagliamento in het zuiden en de Kreuzbergpas in het westen de naam Karnische Alpen draagt, vernoemd naar de oude Romeinse provincie Karnia. 

De Karnische Alpen vallen net als bijvoorbeeld de Dolomieten onder de Zuidelijke Kalkalpen​, al deze gebergten hebben als eigenschap dat ze hoge toppen hebben en veelal bestaan uit kalkgesteente. De Karnische Alpen zijn dus eigenlijk vooral een geografische benaming.  

 

Karnische Alpen

 

Wandelen

 

Uiteraard kun je ook mooie wandelingen maken in het gebied. Een van de mooiste wandelingen in het gebied is de Karnischer Höhenweg. Deze prachtige wandeling is nu vooral een oase van rust, maar dat was vroeger wel anders. Dwars door de Karnische Alpen liep tijdens de Eerste Wereldoorlog namelijk de frontline tussen Italië en Oostenrijk. Duizenden soldaten zijn hier om het leven gekomen. Gedurende de route zul je dan ook veel gedenkstenen tegenkomen. 

 

Een mooi verslag van deze route vind je op deze website

GEOGRAFIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN