LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Het grote Lago di Trasimeno | Kennis over Italië

Trasimeno Meer

Aan de rand van de groene regio van Umbrië vind je een van de grootste meren van Italië; Lago Trasimeno. Een heerlijk meer om even wat afkoeling in te zoeken of om een dagje met de boot het prachtig blauwe water op te gaan. 

Na het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer is Lago Trasimeno (Trasimeense meer) met zo'n 128 km2 het grootste meer van Italië. Het meer is volledig afgesloten, dat wil zeggen dat er via een aantal kleine beekjes en riviertjes wel water bij komt, maar dat er geen 'uitgang' is. Gelukkig kan het er behoorlijk warm worden, waardoor er ook water verdampt en het niveau redelijk gelijk blijft. 

 

Lago di Trasimeno

 

Omgeving

 

Het meer ligt op zo'n  20 kilometer afstand van de hoofdstad van de regio Perugia. Voor de inwoners van de stad - waaronder veel studenten - is dit meer dan ook een heerlijk dagje weg. Door het warme weer is het water warm genoeg van mei tot ongeveer september. Het meer is niet zo diep, maximaal 7 meter, maar er is ruimte genoeg om watersporten uit te oefenen. Hoewel een groot deel van het meer wordt omringd door riet, vind je er ook een aantal leuke plaatsjes. Bezoek bijvoorbeeld eens Tuoro, Passignano of Castiglione del Lago. Al deze dorpjes hebben een mooi uitzicht op het meer en een oud centrum. 

 

Oasis “La Valle”


Het grote meer kent verschillende interessante plekken, waaronder de oase “La Valle” in het zuidoosten van het meer. Dit gebied bestaat uit bijna 1000 ha wetland dat wordt beschermd. Het is een geliefde plek voor veel vogels op hun trektocht, waardoor je in dit gebied veel plekken voor vogelspotters zult treffen.

 

Passignano sul trasimeno

 

Eilanden

 

In het meer vind je ook een drietal eilandjes: Isola Polvese, Isola Maggiore en Isola Minore. En hoewel de naam anders doet vermoeden is Isola Polvese het grootste eiland met een oppervlakte van 1 km2. Op dit eiland vind je de kerk van San Secondo, het Olivetano-klooster, de kerk van San Giuliano, en een onlangs gerestaureerd 14e-eeuws kasteel.

Ook het Isola Maggiore is te bezoeken vanuit Castiglione del Lago. Dit is het enige bewoonde eiland van de drie. Het heeft nog steeds een karakteristieke middeleeuwse uitstraling van het vijftiende-eeuwse dorp, dat destijds is opgericht door de vissers.

 

Falo Mobile
GEOGRAFIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN