LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Het Natuurpark Monte Sibillini | Kennis over Italië

Monte Sibillini

In het westen van De Marken, op de grens met Umbrië, vind je de Monti Sibillini. Dit natuurpark van zo’n 70.000 hectare kent liefst 50 bergtoppen die een hoogte bereiken van twee kilometer! Het is een erg wild landschap met als hoogste punt de Monte Vettore (2476m), de op twee na hoogste berg van Italië.

Het nationaal park Monte Sibillini maakt onderdeel uit van de Apennijnen. Deze bergketen spreidt zich uit over heel Italië, maar is in het gebied van de Monte Sibillini het hoogst.  Het terrein van de Monte Sibillini kenmerkt zich dan ook vooral door de vele hoge bergtoppen, maar kent ook veel bossen en tal van hoogvlaktes.

 

De bekendste hoogvlakte is de Piano Grande. Deze grote weide is in het voorjaar versierd met de mooiste bloemen, vooral de klaprozen maken deze vlakte zeer geliefd en bekend.

 

Piano Grande

 

Dieren

 

Wie geluk heeft, treft op een van de hoogvlaktes een schaapherder met zijn kudde. Tal van kuddes zijn nog te vinden in dit natuurgebied.  Het zijn niet de enige dieren die te vinden zijn in het nationaal park, want wie goed kijkt (en geluk heeft) zou hier en daar een wolf, steenbok of een roofvogel kunnen spotten!  

 

Dorpen

 

Binnen het nationaal park vind je tal van kleinere dorpjes die veelal zijn gevestigd op hogere hoogtes. De meest interessante dorpjes zijn Visso, Castelsantangelo en Ussita. De dorpjes zijn echter zwaar getroffen door de zware aardbeving in 2016, waardoor vele eeuwenoude gebouwen zwaar beschadigd zijn.

 

GEOGRAFIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN