LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Ontdek de grotten van Toirano | Kennis over Italië

Grotten van Toirano

Een van de meest bezochte 'attracties' van de regio Ligurië zijn de grotten van Toirano. Een groot deel van de grotten zijn ontdekt in 1950 door een aantal jonge avonturiers in Toirano. 'Herontdekt' is wellicht beter gezegd, want in de grot zijn mensenresten gevonden van voorouders die duizenden jaren geleden leefden!

De grotten van Toirano bestaan uit drie belangrijke grotten: Grotte Della Básura (grot van de heksen), Grotte di Santa Lucia Inferiore en Grotte di Santa Lucia Superiore. Ze zijn alle drie te bezoeken.

 

Grotten Toirano

 

Je begint het bezoek bij de Grotte della Básura, welke direct het meest imposant is. Reusachtige stalagtieten en nauwe doorgangen zorgen voor een bijzondere ervaring. Aan het eind van deze grot loop je via een tunnel naar de Grotte di Santa Lucia Inferiore. De twee grotten zijn in 1960 met elkaar verbonden door een gang met dynamiet op te blazen.

De grotten zijn, zoals gezegd, behoorlijk populair en ontvangen gemiddeld zo'n 150.000 bezoekers per jaar. Naast het feit dat het een zeer indrukwekkend natuurfenomeen is, duiken mensen de grotten ook in voor wat afkoeling. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 18 graden, is het er prima vertoeven! 

Je kunt een rondleiding volgen door de grotten, waarbij een rondleiding zo'n 90 minuten duurt. 

GEOGRAFIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN