LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Meer van Viverone | Kennis over Italië

Meer van Viverone

Wie denkt aan de noordelijke meren van Italië, zal snel denken aan het Lago di Como, Lago di Garda en het Lago Maggiore, maar centraal in Piemonte vind je ook een klein idyllisch meertje: het meer van Viverone.

Bij dit meertje van nog geen 6 km2 zul je geen massa toeristen vinden, maar het ontbreekt ook niet volledig aan de faciliteiten. Aan de noordkant van het meertje vind je namelijk het dorpje Viverone waar het meer naar vernoemd is. Hier vind je een kleine promenade met wat barretjes en een klein haventje. Vanuit deze haven vertrekt ook regelmatig een klein bootje die je het meer opneemt voor een paar euro. Een echt strand vind je hier echter niet. Deze aangelegde strandjes zijn wel te vinden op een van de campings aan het meer, maar door algen kan het voorkomen dat het wordt afgeraden om te zwemmen. 

 

Meer van VIverone
 

Paalwoningen

 

In de jaren zestig van de vorige eeuw zijn in het meer van Viverone enkele archeologische ontdekkingen gedaan. Door deze ontdekkingen weten we dat er in de bronstijd rondom dit meer volkeren hebben geleefd in zogenaamde paalwoningen. Dit is vrij uniek voor dit gebied -  waardoor het samen met enkele andere gebieden waar paalwoningen gevonden zijn, is geregistreerd als UNESCO-werelderfgoed. Langs het meer vind je enkele gereconstrueerde paalwoningen die je een idee moeten geven hoe deze volkeren leefden.

GEOGRAFIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN