LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Wat bedoelt men met 'La Bella Figura´? | Kennis over Italië

Wat is La Bella Figura?

Misschien dat je ooit wel eens gehoord hebt van de term 'La Bella Figura'. Letterlijk betekent het: 'het mooie figuur'. Wat bedoelen ze met dit figuur? En waarom past dit zo goed bij de Italianen? Ontdek het in dit artikel!

 

Uiterlijk

Allereerst de uiterlijke verschijning. Met name vroeger was het voor de Italianen erg belangrijk om verzorgd de straat op te gaan, zowel voor vrouwen als zeker ook voor mannen. Dit betekent onder andere dat de mode gevolgd moet worden en je er eigenlijk altijd representatief uit moet zien. In Italië is het niet ongebruikelijk om een Italiaanse te zien met trendy schoenen in de supermarkt of een man in driedelig pak in het midden van de zomer. 

 

Bella Figura

 

Gedrag

Toch is la bella figura meer dan alleen het uiterlijk. Ik zie de term als  'het zo goed mogelijk overkomen bij anderen'. Daar hoort uiteraard goede kleding bij, maar ook het gedrag is zeer belangrijk.  Je zult een Italiaan nooit hardop horen boeren of andere onsmakelijkheden in het openbaar laten luchten. Een Italiaan is trots; trots op wat hij heeft of wat hij aan jou geven wil. Veel Italianen ontvangen je dan ook met open armen.

 

Brutta Figura

Wat ze in ieder geval niet willen is 'una brutta figura' (een slecht figuur). Met name in de kleine gemeentes - die Italië héél veel kent - val je snel op, wanneer je er niet uitziet of een gigantische blunder begaat.  

TRADITIE & GELOOF
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN