LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Ferragosto in Italië | Kennis over Italië

15 augustus: Ferragosto

Op maandag 15 augustus is het feest in Italië: Ferragosto. Op deze dag vieren ze de hemelvaart van Maria. De winkels zijn gesloten en de restaurantjes zijn overvol! Tijd om eens stil te staan bij deze Italiaanse feestdag. 

Wat vieren de Italianen?


Maria hemelvaart is een katholiek feest, waarmee de tenhemelopening van Maria - en daarmee de vereniging met Jezus - wordt gevierd. Voor veel Italianen is deze feestdag nog belangrijker dan de hemelvaart van Jezus zelf. Wat daarin ook een rol kan spelen, is dat deze dag vaak wordt aangehouden als start van de zomervakantie voor veel Italianen!

 

Ferragosto in Italië

 

Hoe vieren ze Il Ferragosto?


Bijna het hele openbare leven ligt stil op 15 augustus, omdat de Italianen vrij zijn! Vaak zijn restaurantjes of barretjes wel geopend om de feestvierende Italianen te kunnen ontvangen. Net als bij veel andere feestdagen staat de familie centraal en wordt er veel gegeten - en ook zeker gedronken - op zo'n dag. Verder zijn de stranden druk bezet en vind je in de meeste dorpen en een parochie en 's avonds wat vuurwerk.

 

Houdt er rekening mee!


In Nederland - en België - vieren we deze dag eigenlijk niet meer. Het zit niet in ons systeem. Daardoor kan de teleurstelling groot zijn als dat ene museum, die leuke winkel of de supermarkt plots gesloten is. Houdt er dus rekening mee!


Aan de andere kant zijn er ook voordelen: de festiviteiten in de dorpen zijn gezellig en omdat veel Italianen vanaf deze week de grotere steden verlaten, is het daar weer wat rustiger!

TRADITIE & GELOOF
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN