LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Wat betekent DOCG? | Kennis over Italië

Wat betekent DOCG?

DOCG is een Italiaanse afkorting voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita, wat een keurmerk is voor Italiaanse wijnen. Het is het hoogste kwaliteitskeurmerk in Italië. De Nederlandse vertaling is 'Certificaat van gegarandeerde en gecontroleerde herkomst'.

Keurmerk

In 1963 besloot de Italiaanse regering om een aantal wetten in te voeren om de kwaliteit en het specifieke Italiaanse karakter van de wijnen te waarborgen. Sinds 1980 is het keurmerk DOCG ingevoerd. Wijnen met het DOCG keurmerk voldoen aan zeer strenge eisen van de Italiaanse wetgeving voor wijnen. Een wijn heeft dit keurmerk dus niet zomaar.

Er worden twee testen gedaan: een bij de productiefase en een na het rijpen. Wanneer er is voldaan aan alle eisen bij beide testen dan krijgt deze wijn het keurmerk. 

 

DOCG

 

Je spreekt de afkorting in het Italiaans uit als: D [die] O [oo] C [tsjie] G [dzjie]

BASICS
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN

Aanbevolen boek

Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over Italië, zoals deze klassieker van Marcella Hazan. In dit boek vind je alles over de Italiaans keuken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten.

Meer informatie