Wat zijn crostini? | Proef Italië!

Italiaanse Bialetti

Italiaans ijs

Ricotta

Olijfolie

Stracciatella

Crostini

Crostini zijn dun gesneden broodjes die zijn geroosterd, waarna ze worden bestreken met knoflook en olijfolie en met grof zeezout. Het is gebruikelijk om er een rijkelijke topping op de doen.

Verschil met Bruscetta


De crostini en bruschetta worden vaak door elkaar gebruikt, maar verschillen wel dergelijk van elkaar. Crostini zijn dunner en hebben andere toppings dan de simpelere bruschetta. Daarnaast wordt een crostini pas na het roosteren besprenkeld en een bruschetta voordat hij de oven in gaat.


Crostini worden vaak gegeten als snack en/of als antipasti. Dat komt omdat het kleine hapjes zijn, die niet zozeer vullen maar wel de honger opwekken.

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png