LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Wat zijn crostini? | Kennis over Italië

Crostini

Crostini zijn dun gesneden broodjes die zijn geroosterd, waarna ze worden bestreken met knoflook en olijfolie en met grof zeezout. Het is gebruikelijk om er een rijkelijke topping op de doen.

Verschil met Bruscetta


De crostini en bruschetta worden vaak door elkaar gebruikt, maar verschillen wel dergelijk van elkaar. Crostini zijn dunner en hebben andere toppings dan de simpelere bruschetta. Daarnaast wordt een crostini pas na het roosteren besprenkeld en een bruschetta voordat hij de oven in gaat.


Crostini worden vaak gegeten als snack en/of als antipasti. Dat komt omdat het kleine hapjes zijn, die niet zozeer vullen maar wel de honger opwekken.

BASICS
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN

Aanbevolen boek

Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over Italië, zoals deze klassieker van Marcella Hazan. In dit boek vind je alles over de Italiaans keuken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten.

Meer informatie