LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Wat zijn Grissini | Kennis over Italië

Grissini

Grissini (Grissino in het enkelvoud) zijn langwerpige droge stengels gemaakt van simpel deeg. Ze komen van origine uit Turijn. Tegenwoordig worden ze bijna in heel Italië - en daarbuiten - geserveerd in een restaurant bij een maaltijd. 

Wat zijn Grissini?

 

Grissini (Grissino in het enkelvoud) zijn langwerpige droge stengels gemaakt van simpel deeg. Ze komen van origine uit Turijn. Tegenwoordig worden ze bijna in heel Italië - en daarbuiten - geserveerd in een restaurant bij een maaltijd.

 

Hoe Grissini zijn ontstaan. 

 

Net als vele andere gerechten en producten van Italiaanse afkomst bestaan er tal van mythes over deze lange slanke broodstengels. Een van de verhalen gaat over de Hertog van Savoye: Vittorio Amedeo. Al sinds zijn geboorte had hij veel pijntjes en voelde hij zich niet goed. De dokter Teobaldo Pecchio kwam tot de conclusie dat de jonge Vittorio ziek zou zijn geworden van bacteriën op het brood dat hij at. Hij beval een locale bakker om een knapperig brood te maken - waaraan geen bacteriën zouden zitten. Het beviel Vittorio zo goed dat hij het zijn hele leven zou eten en onder andere mee zou nemen naar Sicilië en Sardinië -waar hij koning van was. Zo zou de Grissini zijn verspreid over Italië.

 

Grissini geserveerd in een kopje

 

Variaties

 

Nog steeds is Turijn trots op haar grissini's. In de Turijnse bakkerijen vind je ze in alle soorten en maten. Soms zijn ze wel een halve meter lang! Verder vind je naast de 'gewone' grissini ook wat variaties. Wat dacht je van de grissini al sesamo (met sesamzaadjes), grissini al papavero (met blauwmaanzaad) of grissini alle olive (met olijfjes). Genoeg keuze dus! En uiteraard zijn ze vers veel lekkerder dan de voorverpakte varianten uit de fabriek.

 

BASICS
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN