In Italië is de kerstperiode onlosmakelijk verbonden met zoete lekkernijen, waarbij de panettone en de pandoro een speciale plek innemen op de feestelijke tafels. Hoewel deze twee cakes qua uiterlijk en smaak verschillen, worden ze vaak samen genoemd als traditionele kerstspecialiteiten. Wat zijn precies de verschillen tussen deze twee?
Om de verschillen te aan te duiden, heb ik een aantal thema's gekozen waarop ik de verschillen zal bespreken: de ingrediënten, het uiterlijk en de afkomst.
Of je nu kiest voor pandoro of panettone, beide broden zijn erg feestelijk en typisch Italiaans. Voor liefhebbers van rozijnen en gekonfijte vruchten, en een complexer smaakprofiel, is panettone een uitstekende keuze. Voor wie houdt van een zachte, boterige textuur zonder stukjes fruit, is de pandoro ideaal.
Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over Italië, zoals deze klassieker van Marcella Hazan. In dit boek vind je alles over de Italiaans keuken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten.
Meer informatie