Gnocchi

Italiaanse Bialetti

Italiaans ijs

Olijfolie

Stracciatella

Ricotta

Een bekende kaas uit Italië is ricotta. Het bijzondere van deze kaas is dat hij kan worden gebruikt in heel veel verschillende soorten gerechten en gangen. 

Wat is ricotta?

Ricotta is een kaas, die wordt gemaakt door het koken van wei (restvocht van de productie van kaas). Tegenwoordig wordt vaak het vocht van koemelk gebruikt, maar vroeger werd ook het vocht van pecorino  (schapenkaas) gebruikt. Letterlijk betekent ricotta ook opnieuw gekookt.

 
 

 

Ricotta is een witte korrelige kaas met een milde smaak. Je kunt het in heel veel gerechten gebruiken; antipasti, pasta’s (saus of vulling van ravioli bijvoorbeeld), maar ook bij een dolce kun je ricotta gebruiken!

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png