LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Knoflook in de Italiaanse keuken | Kennis over Italië

Knoflook (Aglio)

Zou jij de Italiaanse keuken kunnen herkennen als knoflook niet bestond? Het goudwitte goed is een ingrediënt in ontzettend veel Italiaanse gerechten en wordt in veel delen van Italië verbouwd.

Bereiden van knoflook

 

Hier in Nederland ligt in veel lades de welbekende knoflookpers. In Italië zijn ze daar niet zo geliefd op. Het liefst gooien ze een hele teen in hun gerecht, maar soms schikt het voor de smaak meer om de knoflook in plakjes of eventueel fijngehakt te gebruiken bij de bereiding.

 

Belangrijk bij het bereiden van knoflook is dat je het niet te lang laat doorbakken. Door de knoflook heel kort te fruiten, zal de dominante smaak en geur van knoflook zo beperkt mogelijk blijven. Laat de knoflook in ieder geval nooit bruin bakken, want dan krijgt het een ontzettend scherpe bittere smaak. Daar doe je niemand een plezier mee!

 

Bewaren van knoflook

 

Het ziet er prachtig uit, en geeft toch ook wel een beetje een authentieke sfeer, maar knoflook bewaren aan een streng is niet goed voor de smaak. De knoflook droogt hierdoor snel uit, wordt bitter en is uiteindelijk niet meer zo goed te gebruiken.

Je kunt ze beter bewaren om een koele luchtige donkere plek. Zo blijft de aroma van knoflook zo lang mogelijk bewaard

BASICS
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN