LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken.Marocchino: koffie met cacao uit Alessandria | Kennis over Italië

Marocchino: koffie met cacao

Marocchino is een drankje dat bestaat uit cacaopoeder dat wordt overgoten met melkschuim en een espresso en wordt afgemaakt met een tweede laagje cacao op de bovenkant. 

De koffie komt oorspronkelijk uit Alessandria in de Italiaanse regio Piemonte. Deze stad ligt niet ver van Turijn, waar onder andere de Bicerin vandaan komt. Een soortgelijke drank met chocolade en koffie. 

 

Marocchino - koffie uit Italië

 

De naam

'Marocchino' is niet direct een verwijzing naar Marokko ('Marocco' in het Italiaans). Het zou een verwijziging zijn naar de bruinachtige kleur van de koffie, die erg lijkt op een soort leer dat wordt verkregen door de verwerking van geiten- en schapenhuiden. Het drankje zou ontstaan zijn in caffè nabij de fabriek van hoedenmaker Borsalino, waar dit soort leer veel gebruikt werd. 

KOFFIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN

Aanbevolen boek

Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over Italië, zoals dit uitgebreide boek over koffie; van de soorten koffiebonen, de invloed van het branden ervan op de smaak tot het kiezen van de koffie die best bij je past, de juiste manier om koffie te zetten

Meer informatie