LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Verschil Espresso Macchiato en Latte Macchiato. | Kennis over Italië

Verschil Espresso Macchiato en Latte Macchiato.

De Italianen zijn dol op koffie. Dat lijkt me inmiddels wel algemeen bekend. Ze hebben dan ook ontzettend veel verschillende soorten koffie, waarvan wij als Nederlanders soms in het duister tasten over de betekenis. Opvallend vaak hoor ik dat mensen niet weten wat het verschil is tussen een Espresso Macchiato en een Latte Macchiato. En daar wil ik met dit artikel verandering in brengen!

 

Om het verschil duidelijk te maken, is het belangrijk om te weten wat macchiato [makkiato] betekent. Een goede vertaling zou 'gevlekt' zijn. Een Espresso Macchiato betekent dan dus letterlijk een -met melk- gevlekte espresso en een Latte Macchiato betekent dan dus -met koffie- gevlekte melk. In een Latte Macchiato zit dus veel meer melk(schuim) dan in een Espresso Macchiato. Maar de hoeveelheid koffie blijft wel gelijk! Er zit in allebei een espresso.

 

 

Latte

 

Er zijn veel meer koffiesoorten waarin melk verwerkt zit. Denk bijvoorbeeld maar aan de welbekende Cappuccino of de Caffè Latte. De Latte Macchiato onderscheidt zich doordat het bestaat uit meerdere lagen en waarbij melkschuim een belangrijk ingredient is. 

 

 

KOFFIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN