LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Recept: Fonduta alla Valdostana | Kennis over Italië

Fonduta alla Valdostana

Goed, dit is misschien wel heel wat anders dan je misschien gewend was van de Italiaanse keuken. Maar Valle d'Aosta - waar dit gerecht vandaan komt - heeft ook zijn eigenaardigheden. Fonduta alla Valdostana is een kaasfondue, gemaakt met de kaas uit het Aostadal: Fontina

 

Italiaanse kaasfondue

 

Wat heb je nodig?

  • 400 gram Fontina
  • 40 gram boter
  • 4 eidooiers
  • 2 deciliter melk
  • zout en peper

 

Eventueel wat witte truffel en wat om in de fondue te doen (bijvoorbeeld brood).

Hoe maak je het?

  1. Je moet enkele uren van te voren beginnen met het recept; snijd de fontina in stukjes, meng deze met de melk en zet deze voor 2 uur in de koelkast.
     
  2. Wanneer de twee uur om zijn haal je de kom uit de koelkast en verwarm je deze met de techniek 'au-bain-marie' en voeg dan tegelijkertijd de boter en de eidooiers erbij. Warm hem op en roer net zolang tot de kaas volledig is gesmolten.
     
  3. Klaaar! Het is zoals je ziet niet heel moeilijk. Schaaf er nu nog een beetje truffel overheen als je dat lekker vindt en breng hem eventueel op smaak met wat zout en peper.
RECEPTEN
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN

Aanbevolen boek

Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over Italië, zoals deze klassieker van Marcella Hazan. In dit boek vind je alles over de Italiaans keuken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten.

Meer informatie