LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Maak zelf hazelnootpasta | Kennis over Italië

Recept voor hazelnootpasta

Kun jij ook niet afblijven van die heerlijke pot Nutella? Dit bekende Italiaanse chocolademerk vind je in bijna alle Italiaanse huishoudens, die dol zijn op zoetigheden. Maar mocht je zelf een echte keukenprins zijn (of niet) dan kun je deze nu helemaal zelf je eigen hazelnootpasta maken!

Wat heb je nodig?

 • 100 gram suiker
 • 70 gram boter
 • 50 mililiter melk
 • 60 gram geroosterde hazelnoten
 • 100 gram pure chocolade

 

Chocoladepasta

 

Hoe maak je het?

 

 1. Pak allereerst de geroosterde (!) hazelnoten en stamp deze goed fijn, voeg daarna de suiker erbij. Gedurende het recept worden de hazelnootjes niet kleiner, dus bepaal hier de grote van de hazelnoten zoals jij ze in de pasta wilt.
   
 2. Vervolgens breek je de chocolade in stukjes en meng je met het hazelnotenpoeder.
   
 3. Pak vervolgens twee pannen, waarvan de één past in de ander. Vul pan 1 met water en zet de onderkant van de tweede pan in dat water en laat dat water vervolgens koken (Au bain-marie). Doe dan in pan 2 het mengsel. En voeg al roerend de melk en boter toe, totdat het een glad mengsel is geworden.
 4. Doe het in een mooie pot en laat het even afkoelen.

 

Buon appetito!

 

Maak ik de echte nutella?

Dit is het recept waarmee ik zelf vaak mijn hazelnootpasta maak en een grote fan van ben. De echte Nutella bevat echter plantaardige olie en cacaopoeder en geen pure chocolade/boter en melk.

RECEPTEN
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN