Er bestaan heel veel lekkere dranken, maar wanneer je in Florence bent, moet je zeker even Negroni proberen. En met wat tips kun je hem ook lekker zelf maken voor een heerlijke zomeravond!
Het verhaal gaat dat ene graaf Negroni van Florence een liefhebber was van de cocktail Americano, wat een mix is van bruiswater, campari en vermout*. Toen hij ergens in 1919 aan de barman van Caffè Casoni - tegenwoordig Caffè Giacosa - in Florence vroeg of dat deze americano wat sterker zou kunnen, besloot de man wat gin toe te voegen aan het recept in plaats van het bruiswater en het af te maken met een sinaasappelschijfje. De Negroni was geboren.
Het was een groot succes en verspreidde zich over de hele wereld. Het is een simpele cocktail, omdat het bestaat uit drie gelijke hoeveelheden van gemakkelijk te verkrijgen dranken.
Je serveert hem on the rocks. Dat wil zeggen dat je de dranken worden geschonken over een aantal ijsblokjes. Daarnaast roer je de cocktail in plaats van hem te shaken!
Mede door het succes van het origineel zijn er verschillende varianten ontstaan. Zo bestaat er een Nederlandse variant, waarbij de gin wordt vervangen door jenever. En wordt er bij de Negroni sbagliato mousserende wijn geschonken in plaats van de gin.
Genoeg gepraat, tijd om de cocktail zelf te maken! Hieronder vind je de ingrediënten:
Heel moeilijk is het niet. Als je weet dat je het te sterk zult vinden, leg je er voor het schenken wat ijsblokjes in. Vervolgens schenk je de dranken dan één voor één in het glas en roert(!) dan de dranken door elkaar. Vervolgens leg je er een sinaasappelschijfje in.
Cin Cin!
Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over Italië, zoals deze klassieker van Marcella Hazan. In dit boek vind je alles over de Italiaans keuken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten.
Meer informatie