LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Pane Carasau; brood uit Sardinië! | Kennis over Italië

Pane Carasau: Als muziek in de oren!

Sardinië heeft, net als veel andere regio' s, een eigen keuken, waar unieke producten uit getoverd worden. Een van die producten is Il Pane Carasau: een dun knapperig brood dat goed als bijgerecht gegeten kan worden! 

Herders recept

Het is een eeuwenoud recept dat vroeger werd gebruikt door de vele herders op het eiland. Voor hen moest het brood licht zijn omdat ze er verre tochten mee maakten en droog, omdat die tochten wel eens lang konden duren. De broden worden twee maal in de oven gestopt en daarna geserveerd met wat olijfolie en bijvoorbeeld oregano.

Een andere naam voor dit brood is carta musica, muziekpapier. Vooral mensen die niet uit Sardinië komen noemen het brood zo. Een mooie naam, al verwijst de term muziek vooral naar het geknisper van het brood wanneer je het opeet.

 

Pane Carasau

 

Wat heb je nodig?

 

 • 500 gram witte bloem
 • 10 gram gist
 • Theelepeltje fijn zeezout
 • 250 ml lauw water

 

Wat moet je doen?

 1. Mix alle ingrediënten tot een soepel deeg en verdeel het in drie stukken.
   
 2. Laat de drie stukken rusten voor 1 uur.
   
 3. Rol de stukken met een deegroller tot zeer dunne plakken en leg ze vervolgens in een voorverwarmde oven (225°C) voor 2 minuten.
   
 4. Laat ze dan even afkoelen en prik de opgezwollen stukken door.
   
 5. Vervolgens doe je ze voor de tweede keer in de oven. Dit keer moeten ze er 1 minuut in!
   
 6. Finito! Buon Appetito!

 

RECEPTEN
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN