Zuid-Tirol (Alto Adige) wordt gezien als het meest 'Duitse' deel van Italië. Dat kun je ook zien aan een van de meest bekende gerechten uit de regio: Schltutzkrapfen (of in het Italiaans: Mezzelune). Wat is het? En hoe maak je het?
Als je twijfelt over hoe Schlutzkrapfen eruit zouden zien, helpt de Italiaanse vertaling Mezzelune wel. Dit betekent namelijk 'halve manen'. Het is dan ook een soort ravioli in de vorm van een halve maan dat is gevuld met spinazie, Parmigiano Reggiano, ui en boter.
Voor twee personen:
Voor de vulling:
400 gram spinazie
paar blaadjes peterselie
1 ui
20 g boter
75 g parmezaanse kaas
1 kleine aardappel
Voor het deeg
150 g roggemeel
100 g boter
150 g tarwebloem
100ml melk
1 ei
zout
1 el olie
Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over Italië, zoals deze klassieker van Marcella Hazan. In dit boek vind je alles over de Italiaans keuken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten.
Meer informatie