LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Schlutzkrapfen: Pasta uit Zuid-Tirol | Kennis over Italië

Schlutzkrapfen: Pasta uit Zuid-Tirol

Zuid-Tirol (Alto Adige) wordt gezien als het meest 'Duitse' deel van Italië. Dat kun je ook zien aan een van de meest bekende gerechten uit de regio: Schltutzkrapfen (of in het Italiaans: Mezzelune). Wat is het? En hoe maak je het? 

Als je twijfelt over hoe Schlutzkrapfen eruit zouden zien, helpt de Italiaanse vertaling Mezzelune wel. Dit betekent namelijk 'halve manen'. Het is dan ook een soort ravioli in de vorm van een halve maan dat is gevuld met spinazie, Parmigiano Reggiano, ui en boter.

 

Sclutzkrapfen (mezzelune)

 

Wat heb je nodig?

 

Voor twee personen:
 

Voor de vulling:

  • 400 gram spinazie

  •  paar blaadjes peterselie

  • 1 ui

  • 20 g boter

  • 75 g parmezaanse kaas

  • 1 kleine aardappel

     

Voor het deeg

  • 150 g roggemeel

  • 100 g boter

  • 150 g tarwebloem

  • 100ml melk

  • 1 ei

  • zout

  • 1 el olie

 

Hoe maak je Schlutzkrapfen?

 

  1. Meng de gekookte en gehakte spinazie met de boter, gekookte aardappel, Parmezaanse kaas, peterselie en ui door elkaar. En laat even rusten.
     
  2. Doe het roggemeel, de bloem, ei, melk, zout en olie samen in een kom en kneedt het geheel tot een glad deeg.
     
  3. Laat het deeg 45 minuten rusten.
     
  4. Na het wachten kun je het deeg uitdrukken in rondjes met een glas.
     
  5. Bestrijk de helft van de rondjes met het spinazie-goedje en vouw ze dicht.
     
  6. Kook de halve maantjes dan ongeveer 5 minuten in water.
     
  7. Serveer de Schlutzkrapfen met wat boter, Parmezaanse kaas en eventueel wat bieslook

 

 

RECEPTEN
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN

Aanbevolen boek

Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over Italië, zoals deze klassieker van Marcella Hazan. In dit boek vind je alles over de Italiaans keuken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten.

Meer informatie