LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Aglio, Olio & Peperoncino | Kennis over Italië

Aglio, Olio & Peperoncino

De kracht van veel pasta's is dat ze zo simpel zijn. Je hebt weinig ingrediënten nodig om een heerlijke smaaksensatie te creëren. Dat laat Tjerk Kleisma van Allesoveritaliaanseten.nl zien. Hij kookt maar al te graag Italiaanse gerechten en deelt dat op zijn website. Deze keer wil hij graag een klassieker uit de Italiaanse keuken delen met de lezers van Falo: Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino.

Ingrediënten

 • 200 tot 250 gram spaghetti

 • Olijfolie

 • 1 teen knoflook

 • 1 rode peper

 • Een bosje peterselie

 • Zeezout
   

Bereidingswijze:
 

 1.  Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je een flinke eetlepel zeezout in het water en daarna de spaghetti. Kook de spaghetti ‘al dente’, dit betekent dat deze nog een lekkere bite heeft.
   

 2. Terwijl de spaghetti wordt gekookt, zet je een koekenpan op het vuur. Bedek de bodem van de koekenpan met olijfolie en doe de knoflook in grove stukken in de pan samen met de fijngesneden rode peper. Verwarm de olijfolie, zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt. Als de olijfolie lichtjes pruttelt, draai je het vuur op zacht. De olijfolie krijgt hierdoor een lekkere knoflook smaak. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt, daardoor ontstaat juist een bittere smaak en dit wil je voorkomen.
   

 3. Als de spaghetti klaar is, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Roer de olijfolie met de Spaanse peper toe door de spaghetti en later ook de fijn gesneden peterselie. Dit gerecht is nu helemaal klaar. Eventueel kun je natuurlijk nog lekker wat Parmezaanse kaas overheen schaven.
   

Buon Appetito!

RECEPTEN
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN