Schlutzkrapfen: Pasta uit Zuid-Tirol | Proef Italië!

Schlutzkrapfen: Pasta uit Zuid-Tirol

 

Zuid-Tirol (Alto Adige) wordt gezien als het meest 'Duitse' deel van Italië. Dat kun je ook zien aan een van de meest bekende gerechten uit de regio: Schlutzkrapfen (of in het Italiaans: Mezzelune). Wat is het? En hoe maak je het?

 

Als je twijfelt over hoe Schlutzkrapfen eruit zouden zien, helpt de Italiaanse vertaling Mezzelune wel. Dit betekent namelijk 'halve manen'. Het is dan ook een soort ravioli in de vorm van een halve maan dat is gevuld met spinazie, Parmigiano Reggiano, ui en boter.

 

Sclutzkrapfen (mezzelune)

 

Wat heb je nodig?

 

Voor twee personen:
 

Voor de vulling:

  • 400 gram spinazie

  •  paar blaadjes peterselie

  • 1 ui

  • 20 g boter

  • 75 g parmezaanse kaas

  • 1 kleine aardappel

     

Voor het deeg

  • 150 g roggemeel

  • 100 g boter

  • 150 g tarwebloem

  • 100ml melk

  • 1 ei

  • zout

  • 1 el olie

 

Hoe maak je Schlutzkrapfen?

 

  1. Meng de gekookte en gehakte spinazie met de boter, gekookte aardappel, Parmezaanse kaas, peterselie en ui door elkaar. En laat even rusten.

  2. Doe het roggemeel, de bloem, ei, melk, zout en olie samen in een kom en kneedt het geheel tot een glad deeg.

  3. Laat het deeg 45 minuten rusten.

  4. Na het wachten kun je het deeg uitdrukken in rondjes met een glas.

  5. Bestrijk de helft van de rondjes met het spinazie-goedje en vouw ze dicht.

  6. Kook de halve maantjes dan ongeveer 5 minuten in water.

  7. Serveer de Schlutzkrapfen met wat boter, Parmezaanse kaas en eventueel wat bieslook

 

 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png