LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Appels uit Zuid-Tirol | Kennis over Italië

Appels uit Zuid-Tirol

De regio Zuid-Tirol staat niet alleen bekend om haar schitterende bergen, maar eveneens om haar fruitteelt. Met zo’n 18.000 hectare vormt Zuid-Tirol zelfs het grootste aaneengesloten gebied voor fruitteelt in Europa!

Het is dan ook de perfecte plek om fruit te telen. Zuid Tirol kent namelijk een mild klimaat met veel zonnige dagen en een vruchtbare grond.  Dat alles zorgt ervoor dat hier 10% van de totale Europese appelproductie plaatsvindt. Ze verbouwen er van alles: van de Elstar en Jonagold tot de Red Delicious en Pinova. Grote kans dat je dus wel eens zo’n Italiaans appeltje gegeten hebt!

Daar zijn ze - met recht - zo trots op dat ze een eigen consortium hebben, die bekendheid geeft aan het gebied en ervoor zorgt dat de appels voldoen aan Europese keurmerken. Ook zorgen ze ervoor dat de appeltelers samenwerken, zodat ze een grote groep kunnen bereiken en zo samen profiteren.

 

Apples uit Zuid-Tirol

 

Bezoek brengen aan de velden?

Een groot deel van het jaar zorgen de fruitvelden voor veel levendigheid. In het voorjaar staan de appelbomen in volle bloei en van augustus tot oktober wordt er volop geplukt. Dit zorgt voor een heerlijke sfeer. Als je in het gebied bent, kun je onder leiding van een gids de fruitvelden in: een absolute aanrader!

 

Boomgaard in Zuid Tirol

 

Torta di Mele (Appeltaart)

Die vele appels zijn uiteraard ook verwerkt in de Italiaanse keuken. Je moet hier dan ook zeker een torta di mele (letterlijk 'taart van appels') proeven. De Italianen gebruiken hiervoor een cakebeslag. Het is dus meer een appelcake dan een appeltaart, wat het dan ook een stuk luchtiger maakt! Wil je deze thuis eens proberen? Probeer dan eens dit Italiaanse recept of een Nederlandstalige variant

 

REGIONALE KEUKEN
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN