LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Baci Chocolade uit Perugia | Kennis over Italië

Baci Chocolade uit Perugia

Hoewel je bij de Italiaanse keuken niet direct aan chocolade denkt, kent het land toch behoorlijk grote spelers in chocoladeland. Wat dacht je van Nutella of Ferrero Rocher (beide van Ferrero)? In Perugia vind je een andere chocolademaker, die de wereldberoemde Baci produceert: Perugina. Een ‘kusje’ die iedere liefhebber van chocolade geprobeerd moet hebben!

Smaak van een Baci

Een baci is een kleine chocolade bonbon gevuld met een hazelnoot en een chocolademengsel (gianduia). Ze zijn zeker niet goedkoop, maar vormen een ware delicatesse dat menig hart sneller zal laten kloppen. Het chocolaatje is bedacht door de Italiaanse Luisa Spagnioli in 1922. Volgens de legende was Luisa zeer verliefd op de medeoprichter van hun chocoladefabriek Perugina, Giovanni Buitoni. Ze stuurde hem deze gevulde bonbonnetjes met een kleine liefdesspreuk.

Al snel besloten de twee om haar bonbon op de markt te brengen onder de naam Baci, wat ‘kusjes’ betekent. Hoe romantisch!
 

Baci verpakking

 

Spreuk

Door alle jaren heen is de verpakking van de baci amper veranderd, zoals je kunt zien op de foto. Ook de spreuken zijn nooit verdwenen en hebben deze chocolaatjes veel bekendheid gegeven. Iedere keer als je een chocolaatje openmaakt, vind je een mooie spreuk waar je hart sneller van zal kloppen!

Helaas zijn de baci niet te koop in de Nederlandse supermarkten, maar je vindt ze volop in Italië of op het internet (Amazon bijvoorbeeld).

 

REGIONALE KEUKEN
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN