LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Prosciutto San Daniele | Kennis over Italië

Prosciutto San Daniele

In het midden van Friuli-Venezia Giulia vind je een klein dorpje met de naam San Daniele. Daar maken ze een van de lekkerste specialiteiten uit de regio/Italië: Prosciutto San Daniele. 

Over de ham

De ham lijkt erg veel op de bekende Parmaham, maar hij rijpt liefst 15 tot 18 maanden (i.t.t. 12 maanden van de ham uit Parma). Door deze langere rijptijd zorgt ervoor dat de kleur wat lichter is en de smaak wat zachter. 

Keurmerk

Net als bij zijn soortgenoot uit Parma, mag je een ham alleen een San Daniele noemen, wanneer hij uit de betreffende streek komt én gemaakt is van een White Landrace varken.Dit zou een speciaal varkensras uit de

San Daniele

Dat de ham hiervandaan komt, lijkt geen toeval. Want hier komen boven de rivier Tagliamento komen de koude lucht uit de Alpen en de warmere lucht uit de Adriatische zee samen, wat zou leiden tot een unieke samenstelling van omstandigheden, wat zich zou weerspiegelen in de smaak. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar je kunt het lezen op de website van het Consorzio dat zich in het dorp bevindt.

REGIONALE KEUKEN
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN