Il Campeggio

Lezione 3

Introductie

Ik heb het in de afgelopen les al even gehad over onze vakantie als Nederlanders naar Italië, maar de Italianen gaan zelf uiteraard ook graag op pad. Veel Italianen kiezen ervoor om naar de kust te gaan. Die van Italië zelf of eentje in de omgeving. En wanneer ze dan gaan, nemen ze het liefst hun hele inboedel mee. Het is je misschien wel opgevallen als je vliegt van of naar Italië; ze hebben bijna allemaal een reusachtige koffer bij zich. Dat heeft er enerzijds mee te maken dat ze vaak wel een poosje weg zijn, maar anderzijds moet je de kracht van la bella figura niet onderschatten!


Natuurlijk komen er ook wat Italianen naar onze lage landen. Vanzelfsprekend komen ze dan graag naar Amsterdam en Bruxelles (Brussel) - ze zijn dol op de bekende attracties als i canali (de grachten), Il Manneke-pis of l'Atomium - , maar trekken ook wel naar andere toeristische plekken in het land.  Wist je dat een aantal plaatsen in het Italiaans een andere naam hebben dan wij in het Nederland gewend zijn: Nimega (Nijmegen), Liegi (Luik), Anversa (Antwerpen) of wat dacht je van L'Aia (Den Haag).


Ook veel landen hebben een andere benaming in het Italiaans. In deze les leer je onder andere de Italiaanse benamingen van de belangrijkste landen/continenten en hun bijbehorende talen!

Voortgang

Advertorial

Welk woordenboek past bij jou?

Of je nu een beginner bent of het Italiaans al decennia beheerst: een woordenboek komt altijd van pas. In een artikel geef ik je een aantal tips over het aanschaffen van deze bijzondere boeken. 

Welk woordenboek past bij jou?

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png