Il Mercato

Lezione 4

Introductie

Ik had het in de eerste les van dit hoofdstuk al eens over een markt in Rome, waar ik destijds graag heen ging. Het is niet de enige markt in de hoofdstad. Op het bekende plein Campo de' Fiori (letterlijk: Veld der bloemen) vindt al sinds 1869 iedere dag een gezellige markt plaats. Je kunt er van alles kopen; denk aan groenten, vlees, fruit en verschillende soorten drank. Het is tegenwoordig vooral voor de toeristen, maar was lange tijd een van de belangrijkste markten van de stad.


In het noorden van het land, in Turijn, vind je ook een bekende markt: Porta Palazzo. Deze bijzondere markt wordt, met meer dan 1000 kraampjes verdeeld over bijna 51.300m2 meter, de grootste Europese openluchtmarkt genoemd. Het is  te vinden op het grootste plein van de stad Turijn (Piazza della Repubblica). Het is er een drukte van jewelste met soms op één dag (!) meer dan 100.000 bezoekers.


Het is een internationale markt, waar je naast veel Italiaans eten en drinken ook veel Aziatisch en Afrikaans voedsel tegen kunt komen! Niet te missen bij een bezoek aan deze elegante stad.


In deze laatste les van hoofdstuk 4 wil ik je kennis laten maken met de twee belangrijkste hulpwerkwoorden in de Italiaanse taal: avere (hebben) en essere (zijn). Ze zijn helaas volledig onregelmatig, dus leer de vervoeging goed uit je hoofd!

Voortgang

Advertorial

Welk woordenboek past bij jou?

Of je nu een beginner bent of het Italiaans al decennia beheerst: een woordenboek komt altijd van pas. In een artikel geef ik je een aantal tips over het aanschaffen van deze bijzondere boeken. 

Welk woordenboek past bij jou?

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png