3x reisboeken voor in Rome
Zoeken

3x reisboeken voor in Rome

Breng jij binnenkort een bezoek aan het zo mooie Rome? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid op pad gaat! Zeker in een stad als Rome, waar je zóveel kunt zien en doen, is een reisboek geen overbodige luxe. Ik heb mijn drie favorieten voor je op een rijtje gezet.


Er bestaan tegenwoordig een hele hoop soorten reisboeken. Vroeger waren het vooral de grote bedrijven die reisboeken uitbrachten (ANWB, Capitool, etc.), maar tegenwoordig is het steeds gemakkelijk om zelf boeken uit te brengen, waardoor de keuze steeds groter is geworden. De schrijfstijlen van de boeken verschillen ook dusdanig dat het lastig is om de beste aan te wijzen, dat hangt toch van smaak af.


De schrijfstijlen van de boeken verschillen ook dusdanig dat het lastig is om de beste aan te wijzen

Capitool reisgids: Dik, maar compleet.


Ik had vroeger bijna altijd een Capitool gids mee op pad, wanneer ik een bezoek bracht aan Italië. Je vindt er namelijk bijna alle bezienswaardigheden van de zestien wijken: het Capitool, Forum Romanum, Palatijn, Piazza della Rotonda (Pantheon), Piazza Navona, Piazza di Spagna, Campo de Fiori, Quirinaal, Esquilijn, Lateraan, Caracalla, Aventijn, Trastevere, Janiculum, Vaticaan en de Via Veneto.


De informatie is compact en niet al te diepgravend. Het boek telt 440 pagina's, waarmee het de dikste van de drie is. De eerste zestig pagina's zijn een inleiding op de stad en vanaf 294 vind je adresjes en praktische tips. Bedenk je alleen wel dat dit boek vertaald wordt in onwijs veel talen. De 'authentieke' restaurantjes hoeven dan ook niet zo authentiek te zijn als het boek wellicht verteld.


Voor wie?

Ondanks het gewicht is dit boekje vooral praktisch en ideaal voor mensen die niet eerder in Rome geweest zijn. Je vindt er wandelingen en basisinformatie over de belangrijkste hotspots van de stad.


'..Ideaal voor mensen die niet eerder in Rome geweest zijn.'

Het boekje is te koop voor €27,99 bij bol.com, waar je ook de top-10 variant vindt. Deze bevat wat minder informatie dan zijn grote broertje en is meer gefocusd op de kern van de stad. Ben je maar een paar dagen in de stad? Dan kun je wellicht deze variant voor €13,99 wellicht beter aanschaffen.


SQPR: Verhalen over de bezienswaardigheden

Een van mijn persoonlijke favoriete reisgidsen is de SPQR; al is het meer een verhalenbundel over al het moois dat Rome te bieden heeft. De Vlaamse auteur Luc Verhuyck verzamelde allerlei bekende en onbekende verhalen en weet dat op een zeer fijne manier te vertellen.


Het boek telt 400 pagina's waarin zo'n 100 monumenten beschreven worden. Dat is veel minder dan de Captioolgids (waarin zo'n 1000 monumenten besproken worden), maar de informatie in de SPQR is wel veel uitgebreider.


Voor wie?

De SPQR is eigenlijk voor iedereen met een hart voor Rome. Of je nu in de stad zelf bent of thuis op de bank; dit boek is altijd leuk om te lezen. Het is echter niet echt een praktische reisgids. De monumenten zijn geordend op alfabet en en plattegrond ontbreekt.


De SPQR is eigenlijk voor iedereen met een hart voor Rome.

Het boek is te koop voor €27,50 bij bol.com, waar je ook een e-book kunt aanschaffen.Mijn Rome: Balmaekers verhalen

Een mooie combinatie tussen de twee boeken vind je in 'Mijn Rome' van blogger Saskia Balmaekers. Het boek is afgelopen zomer verschenen en bevat persoonlijke verhalen over de stad, maar ook tips voor een aangenaam verblijf.


Met 239 pagina's is het boek wel aanzienlijk dunner dan de andere twee boeken, maar het is voldoende om je vakantie te voorzien van de broodnodige informatie. Leuk zijn ook de recepten die tussen de verhalen door te vinden zijn.


Mijn Rome is te koop voor €19,99 in de handige vorm van een paperback.


Tips(?)

Dit waren mijn favoriete reisboeken voor een tripje naar de eeuwige stad. Heb jij ook een boekje dat je graag meeneemt? Laat het weten in de comments.


En voor wie wat gratis leesvoer over Rome wilt: In het Falo Magazine 05 vind je al mijn verhalen over de stad!.

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png