4x Italiaanse honden
Zoeken

4x Italiaanse honden

Het is vandaag 4 oktober: de dag waarop mensen wereldwijd de dieren eren. In Nederland geven we vooral onze huisdieren een extra aai, koekje of speeltje om hen zo een dag in het zonnetje te zetten. En voor mij ook een mooie reden om vandaag vier Italiaanse hondenrassen wat bekender te maken!


1. Cane Bolognese

Laten we beginnen met de kleinste van het stel: Cane Bolognese (NL: Bolognezer). Het is een klein hondje van maximaal 30cm met een mooie krullende vacht en ronde donkere oogjes. Zoals je misschien al wel voelt aankomen, stamt de hond uit de stad Bologna, maar zie je hem tegenwoordig op heel veel plekken in Italië en zijn er ook twee fokkers in Nederland.


2. Bergamasco

De Bergamasco is een herdershond van origine. Samen met zijn baas trok dit ras door de Italiaanse Alpen om de kudde schapen in bedwang te houden. De Bergamasco herken je direct aan zijn bijzondere vacht, die bestaat uit een soort dreadlocks. Die vacht is uiteraard niet voor niets zo geëvolueerd: het vormt een perfecte bescherming tegen tegen de kou, sneeuw en regen.


3. Maremma

In het oosten van Italië vind je de Berghond van de Maremmen en Abruzzen (vaak afgekort Maremma). Ook dit is een herdershond. Herders vinden de honden ideaal, omdat ze de grootte en kleur hebben van een schaap. Op die manier is het voor een sluw roofdier lastiger om een prooi uit te zoeken.


Zoals je al wel verwacht vind je deze hond met name in de Maremmen (streek in zuidwest Toscane) en in de regio Abruzzen. Het is een moedige, waakzame hond, die zoals hij dat gewend is, wel wat ruimte nodig heeft.4. Lagotto Romagnolo

De laatste hond uit dit rijtje was veertig jaar geleden bijna uitgestorven! De Lagotto Romagnolo is een echte waterhond en leefde in de regio Emilia-Romagna. Een waterhond vergezelde de vissers bij hun jacht op vis, maar toen de moerassen in het gebied beetje bij beetje verdwenen, leek de vraag op dit ras ook af te nemen. Tegenwoordig is het ras weer een stuk populairder en gaat hij nog regelmatig mee op jacht; op truffels wel te verstaan! Met zijn uitstekende neus is het een aanwist voor veel truffelzoekers in Italië.


De Lagotto Romagnolo is een middelgrote hond, waarvan de vacht niet verhaard! Ideaal dus voor mensen met een allergie, maar hij dient wel zo'n 4x per jaar een bezoek te brengen aan de hondenkapper!


4 Oktober in Italië

Heb jij al een favoriet? Ik vind ze allemaal geweldig! Overigens is het vandaag in Italië is toch vooral de dag van de heilige Franciscus. De patroonheilige van het land stierf op 3 oktober 1226 en wordt ieder jaar herdacht op de 4de. Dat wij vandaag dierendag vieren, heeft ook te maken met de Heilige Franciscus. Hij stond immers bekend om zijn liefde voor de dieren.

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png