5x Nederlandse covers van Italiaanse klassiekers.
Zoeken

5x Nederlandse covers van Italiaanse klassiekers.

Bijgewerkt: 21 okt 2018Italiaanse muziek is vaak prachtig en vol emoties, maar soms is de Nederlandse cover misschien wel net zo mooi. Een aantal grote artiesten van Hollandse bodem hebben al diverse Italiaanse klassiekers gecoverd en in enkele gevallen zelfs getransformeerd tot Nederlandse klassiekers!


Marco Borsato - Margherita

Marco Borsato is misschien wel een van de bekendste (en beste) Nederlandse artiesten van dit moment en heeft in het verleden veel Italiaanse nummers gecoverd. Niet heel gek, want hij is er immers geboren! Het originele nummer Margherita is van Riccardo Cocciante uit 1976. Marco heeft de Nederlandse versie in 1996 uitgebracht. Ik kreeg vooral kippenvel van dit live-optreden uit de kuip in 2009. Wat mooier is (en of dat er toe doet) laat ik graag aan jullie over!Guus Meeuwis - Dat komt door jou

Ook de Brabantse trots Guus Meeuwis heeft een bekend nummer gecoverd en daarmee in Nederland een hit behaald. Het nummer 'Dat komt door jou' is afgeleid van 'A Te' van de razendpopulaire Jovanotti, waarvan ook wat nummers te vinden zijn in de Spotify-afspeellijst van Falo.

Het nummer is in 2009 uitgebracht en terecht gekomen op de 4de plek in de top 100. Luister zelf en vergelijk!


Rita Hovink - Laat me alleen


Een flinke sprong in de tijd! In 1976 bracht Rita Hovink het nummer Laat me alleen uit. Het werd een echte Nederlandse klassieker, die al 12x in de Top 2000 is verschenen. Het origineel werd 4 jaar daarvoor uitgebracht door de Italiaanse Patty Pravo met als titel Pazza Idea. Overigens was dit ook in Italië een grote hit.


Paul de Leeuw - Ik wil niet dat je liegt.


Misschien is dit nummer van Paul de Leeuw niet bekend bij het grote publiek, het is toch zeker een van zijn beste nummers! Wat veel mensen niet weten is dat dit een cover is! Laura Pausini bracht in 1993 het nummer La Solitudine uit, waarna de Leeuw in datzelfde jaar het nummer 'Ik wil niet dat je liegt' uit. Beide nummers belanden op de hoogste notering voor 1 week.


Marco Borsato - De meeste dromen zijn bedrog


Het nummer waar Marco Borsato mee doorbrak in Nederland is ook een cover! De Italiaan Riccardo Fogli bracht in 1982 het nummer Storie Di Tutti I Giorgi uit, welke Borsato in 1994 uitbracht onder het nummer De Meeste Dromen zijn bedrog. De cover van Borsato stond liefst 12 (!) weken op nummer 1 in de top 40!


Cover: © Rinse Fokkema (https://flic.kr/p/oxpukt)

#cover

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png