Bronzi Dorati
Zoeken

Bronzi Dorati

Bijgewerkt: 29 jun 2018

In de stad Pergola in de provincie Marche staat een bijzonder museum: Museo del Bronzi Dorati

della citta Pergola. In het kleine museum midden in de stad staan, levensgroot, unieke beelden van verguld brons. Twee ruiters te paard en twee vrouwenfiguren.


Mogelijk gaat het om Nero Caesar en Drusus de Derde met de vrouwenfiguren Livi Drussila en Agrippina de Oudere. De beelden dateren vermoedelijk uit de periode van ca. 50 voor Christus tot ca. 30 na Christus. De beelden zijn prachtig tentoongesteld en komen indrukwekkend tot hun recht.


In 1946 werden de Bronze Dorati gevonden in een klein plaatsje, vlakbij Pergola. Het betreft een unieke vondst in de Italiaanse grond. Uit de 318 gevonden fragmenten werden de beelden gereconstrueerd. De beelden stammen uit de tijd van ca. 50 jaar voor Christus.


Er ontstond strijd tussen het Museum in Ancona en de stad Pergola over waar de beeldengroep geëxposeerd zou worden. Uiteindelijk staat er een imposante kopie van de beeldhouwwerken bovenop het Archeologisch Museum in Ancona en worden de beelden tussen de musea uitgewisseld.

Mocht u bij gelegenheid het museum te gaan bezoeken in Pergola dan heb ik een tip voor een adres waar een heerlijke Marchiaanse pranzo genoten kan worden in een bijzondere omgeving.

Osterio Angeli del Borgo aan de Piazza Giuseppe Garibaldi biedt een prima kaart aan met Marchiaanse specialiteiten tegen een uitstekende prijs. Buon appetito!


Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png