Canyoning in de Ligurische bergen
Zoeken

Canyoning in de Ligurische bergen

Bijgewerkt: 19 jun 2019

Ben je sportief en op zoek naar iets anders dan raften of kajakken? Dan moet je canyoning eens proberen! Hierbij daal je af langs watervallen, duik je in kleine meertjes en bungel je aan touwen langs de ruige Ligurische bergen.
Bij Canyoning is het de bedoeling dat je vanaf een hoger gelegen gebied naar beneden trekt. Door de onherbergzame omgeving waarin dit plaatsvindt, moet je soms abseilen, duiken in meren of wandelen door de kloven van een rivier. Hoewel het behoorlijk zwaar klinkt, zijn er tal van parcours te vinden waar iedereen van af kan. Zo vind je in Brugnato (Ligurië) een sport- & avonturencentrum waar je kunt canyoning. Hier mag je al meedoen wanneer je redelijk fit bent en een leeftijd hebt tussen de 6 en 50 jaar.


Brugnato kent desalniettemin een uitdagend parcours. Sommige kloven zijn tot wel 15 meter diep. Je zult tijdens de canyon tocht abseilen, klimmen, springen, wandelen en zwemmen. Dat garandeert een opwindende ervaring. In deze prachtige omgeving kun je ook echt genieten van de onaangetaste natuur en adembenemende uitzichten.


Park Montemarcello-Magra-Vara


In Brugnato trek je langs de kristalheldere en schone beekjes die uiteindelijk terechtkomen in de rivier Vara. Het gebied maakt onderdeel uit van het natuurpark Montemarcello-Magra-Vara. Dit is een zeer divers park met ruige rotsen rondom de Vara, groene heuvels en een schitterende kustlijn aan de middellandse zee. Langs de tocht tref je zeer waarschijnlijk ook tal van diertjes zoals vissen, kikkers en vogels.Abseilen, watervallen, springen & klimmen

De eerste 30 minuten van de route zijn ideaal om op te warmen. Er zijn dan nog geen grote obstakels. Daarna, komen de obstakels sneller achter elkaar. Soms is het nodig om te abseilen, omdat springen niet mogelijk is. Op andere momenten kun je kiezen tussen abseilen of springen. Onderweg kom je verschillende kleine watervalletjes tegen die soms gebruikt kunnen worden als glijbaan.Lijkt jou dit wat?

De prijs voor Canyoning in Brugnato komt op € 34,00 per persoon. Deze prijs is inclusief pendeldienst naar de Canyoning plek en het gebruik van wetsuit, touwen & helm. De excursies worden geleid door FIRAFT-gekwalificeerde gidsen. Je moet dus wel een minimale leeftijd van 6 jaar hebben en in het bezit zijn van een zwemdiploma.


Camping RioRequesa


Enthousiast? Niet ver van Brugnato vind je Camping RioRequesa! Vanuit deze kleinschalige camping is het gebied goed bereikbaar met de auto. Meer informatie vind je op de website!

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png