De wijnen van Piemonte
Zoeken
  • martino

De wijnen van Piemonte

Bijgewerkt: 12 jan 2019


Ciao amici, als groot liefhebber van rode wijn, mocht ik het genoegen hebben om deze in de meest extreme vorm te proeven. De laatste jaren ben ik mij meer gaan toeleggen op de Italiaanse wijnen, in het bijzonder de Piemonte wijnen. Piemonte is een waar paradijs voor zowel het eten als de wijnen. Afgelopen zomer zijn we naar Piemonte afgereisd voor onze vakantie.Bij terugkomst was ik dermate enthousiast geraakt over de regio en de Piemonte wijnen, dat ik moest erkennen dat ik nog beter voorbereid had moeten zijn. Dus besloot ik om een naslagwerk te ontwikkelen. Hierbij heb ik veel onderzoek gedaan naar bestaande sites over Piemonte wijnen en hier en daar wat bij oenologen gekeken hoe zij tegen het wijnproces aankijken.


Vanuit dit naslagwerk, zal ik regelmatig een hoofdstuk wijden aan de wijnen van Piemonte.

Na een korte intro over Piemonte neem ik je graag mee naar de druivensoorten, de wijngebieden en het proces van het wijn maken. Ook laat ik je kennis maken met twee kleine wijnboeren, en een aantal coöperaties die ik heb bezocht. In het laatste blog zal ik ingaan op de meest bekende consortiums met de daarbij aangesloten wijnboeren.


Last but not least “wijn blijft heel persoonlijk”.


A presto, Martin ten Donkelaar


Meer artikelen lezen over de wijnen uit Piemonte? Volg Martin of bekijk #WijnenInPiemonte.

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png