Ereburgers van Ollolai en dan... Hoe gaat het nu met Ovan en Marije?
Zoeken

Ereburgers van Ollolai en dan... Hoe gaat het nu met Ovan en Marije?

Bijgewerkt: 3 dec 2018


Ondanks, of misschien wel dankzij de hitte zaten afgelopen zomer verrassend veel mensen iedere avond klaar voor Het Italiaanse dorp: Ollolai. Wie het gemist heeft, zat wellicht zelf op dat moment in Italië. Want wie had nu verwacht dat er tijdens komkommertijd een ware kijkcijferhit zou ontstaan?


Het is ook allemaal ontzettend snel gegaan: in het begin van de zomer, toen de regen nog met bakken uit de Sardijnse lucht kwam vallen, kochten 5 Nederlandse koppels een bouwval voor slechts één euro in het Sardijnse dorp Ollolai. Voorwaarde: het uitgebluste dorp nieuw leven inblazen door het opknappen van de vervallen huizen, het opzetten van een eigen bedrijfje en zo snel mogelijk opgaan in de plaatselijke bevolking. Gevolgd door de camera's van RTL 4 groeide het opvallende modeduo Ovan en Marije uit tot publieksfavoriet en mochten ze zich ereburgers van Ollolai noemen.

Maar nu de cameraploeg weer vertrokken is en de winter ook in Ollolai intreedt, zijn we toch wel benieuwd: hoe gaat het nu met Ovan en Marije? Dit weekend waren ze even over in Nederland om hun sleep & experience en hun modemerk Amkina te promoten op het Italië evenement 'Sapori d'inverno' en ik sprak het enthousiaste stel daar over hun Italiaanse avontuur.


Ze vallen meteen op tussen de anderen: vanwege de lange haren van Marije, het ranke lijf gekleed in zwart en goud en vanwege Ovan, een stuk kleiner dan Marije, zijn donkere krullen los en volledig in zwart. Een praatje makend met iedereen die interesse toont in hun stand. Vriendelijk lachend en soms grappend. Maar áltijd professioneel en met hun blik vooruit kijkend in de toekomst. Nieuwe plannen makend. Dit is hoe we ze kennen en waar ze in korte tijd hun handelsmerk van hebben gemaakt.


De stand van Amkina staat er gelikt bij. Een groot wit kleed met daarop hun merknaam in opvallende zwarte letters. Rechts bij het raam hangen de foto's van de experiences die ze aanbieden bij hun kamers, ook in zwart-wit. De vaste kijkers van het tv-programma zullen deze foto's nog herkennen van één van de weekopdrachten.


In de stand een televisiescherm waarop beelden te zien zijn van hun modeshow in Ollolai en moodboards van de drie kamers die ze aanbieden. Te koop zijn ansichtkaarten met plaatjes van de verbouwing en het huis geschoten door Ovan zelf, pins van het Amkina-logo en een zijdezachte sjaal ("van echt zijde hé! Voel maar hoe zacht"). Voor wie het nog niet wist: Ovan en Marije zijn een gedreven koppel met een groot gevoel voor stijl en detail en vastberaden om van hun sleep&experience én hun modelabel een groot succes te maken.


"We zijn speciaal voor dit weekend overgevlogen naar Nederland om Amkina te promoten op het Italië evenement. En dat is leuk, want we ontmoeten heel veel enthousiaste mensen, maar we zitten toch ook nog wel met ons hoofd in Ollolai, waar ondertussen nog druk wordt doorgeklust", vertelt Marije me. En dat klussen met die Italianen is toch even wat anders. "We lopen weleens tegen (cultuur)verschillen aan. De Sardijnen zijn traditioneel en zoals zij het gewend zijn, zo moet het in hun ogen gaan. Soms hebben wij plannen met het huis die in hun beleving onmogelijk zijn. Wij vertellen dan dat het niet onmogelijk is, omdat het in Nederland ook zo gebeurt." Maar kunnen ze dan zomaar wel een weekend naar Nederland? "We hebben veel vertrouwen in onze aannemer", lacht Ovan.

Gelukkig vorderen ze gestaag. Rond februari moet het huis af zijn. Heel binnenkort kan het leuke werk beginnen: het schilderen en het inrichten. Een klusje dat aan deze creatievelingen natuurlijk wel is besteed. "Om te beginnen krijgen we een blauwe kamer en een gouden kamer. Later komt er nog een witte kamer bij in de tuin. Deze witte kamer wordt echt luxe. Aangrenzend aan de tuin waar we een hottub willen plaatsen." Dat deze kamers tot in de details stijlvol worden ingericht, daar twijfel ik niet aan. Sardinië staat al een tijd op mijn wishlist, dus wie weet...

Maar is er nog wel tijd voor nieuwe ontwerpen voor hun high-end fashionlabel waarvan we in het programma al het één en ander voorbij hebben zien komen? Ovan: "Het is lastig om je op meerdere dingen te focussen. We willen niets half doen. Op het moment ligt de prioriteit bij het afmaken van het huis. Maar dat betekent niet dat alles voor de kledinglijn stilligt: "We zijn op zoek naar een atelier in het dorp. Zodat we echt een mooie ruimte hebben om te ontwerpen."

Ze moeten zich nu toch wel echte beroemdheden voelen in Ollolai. "Nee, hoor", lachen ze bescheiden. Maar of ze herkend worden? "Vooral door Nederlanders. Die vinden het leuk om met ons op de foto te gaan omdat ze ons kennen van tv, maar de Sardijnen zijn daar te nuchter voor." Die kennen het stel als 'die stylisten' uit de krant en vanwege een actie van Ovan waarin hij op traditionele en vooral spectaculaire wijze (lees: staand) meedeed aan een paardenrace.


Het klinkt alsof er ontzettend veel plannen zijn. Staan ze niet te popelen om terug te gaan naar Via Sardenga waar nog zoveel werk te verrichten is? Ovan: "het is ook goed om even uit de Ollolai-bubbel weg te zijn. We kunnen het nu vanaf een afstandje bekijken. " En dat leidt weer tot nieuwe energie en nieuwe ideeën. Marije: "maar we vertrekken maandag weer richting Sardinië hoor!" Want ja, Ollolai betekent inmiddels thuis.


Lees meer over het evenement waar Ovan en Marije aanwezig waren: https://www.deitaliaanseschool.nl/blog/de-smaak-van-de-winter-even-een-stukje-la-dolce-vita-in-nederland


Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png