Nieuwe app om Italiaans te leren: Falo Mobile
Zoeken

Falo Mobile: Leer Italiaans op Android

Hij is eindelijk af! Na bijna een jaar schrijven en sleutelen is de nieuwste android-app sinds vandaag te vinden in de Play-store. Meer dan honderd oefeningen staan op je te wachten om jouw kennis van de Italiaanse taal naar een volgend level te brengen. In dit artikel vertel ik je graag wat je kunt verwachten.

De nieuwe app heeft een andere manier van doceren dan de online cursus. Waar het bij de cursus draait om het uit je hoofd leren van woordjes en bestuderen van de grammatica, heb ik met de app geprobeerd een natuurlijkere manier te ontwikkelen. Je begint met simpele woorden als 'Uomo', 'Donna' en 'Sono' en bouwt de zinnen steeds verder uit.Zo komen aan het eind van het eerste hoofdstuk al zinnen als 'Le bambine hanno le mele' of 'voglio due fragole' voorbij. Woorden en zinnen worden vervolgens regelmatig herhaald, zodat je ze vanzelf kunt dromen!


Ter ondersteuning van de oefeningen zijn er de zogenaamde tutorials. Deze helpen je de Italiaanse grammatica te begrijpen. Ze leggen lastige onderwerpen uit door vergelijkingen te maken met het Nederlands, overzichtelijke schema's te tonen en vragen te stellen.Android

De app zal alleen beschikbaar zijn voor android-toestellen (Samsung, Huawei, Oneplus etc.). Ik ben mezelf bewust dat ik hiermee een grote groep helaas moet uitsluiten. De reden is vrij simpel: ik heb de app in mijn eentje ontwikkeld en had niet de middelen (geen Macbook bijvoorbeeld) en tijd om zowel een android als iOS app te ontwikkelen. Wellicht dat er in de toekomst wel een iOS app zal worden ontwikkeld, maar voorlopig helaas niet.


Aan de slag!


Mocht je een android-telefoon hebben, dan kun je vanaf nu aan de slag! De app telt momenteel tien hoofdstukken van circa tien lessen per hoofdstuk. Het duurt dus wel even voor je deze allemaal hebt behandeld en bovendien zijn nieuwe hoofdstukken al in de maak!


Ik heb de app zelf ontworpen en ontwikkeld (vandaar dat het ook een behoorlijke tijd duurde), maar ik heb bij het testen van de app gelukkig hulp gehad. Dankzij een aantal lieve mensen (waarvan een aantal met kennis van de Italiaanse taal) is de app getest op verschillende toestellen, waardoor er nu hopelijk weinig bugs zijn.


Ik wens je veel plezier en hoop dat de app velen mag helpen! Mocht je nog wat vragen of opmerkingen hebben, dan kun jij mij uiteraard bereiken via de contact-pagina.Download 'Falo Mobile' in de Play Store


Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png